Vanliga frågor

Här har vi svarat på några av dom vanligaste frågorna vi får angående hunddagis i storstan. Har du en fråga som inte är besvarad kan du kontakta oss.

Hur lång är kötiden?

Kötiden varierar mellan alla dagis, vi kan aldrig med 100% säkerhet säga exakt hur lång tid du kommer att få vänta. Många dagis tar in hundar som de anser passar bäst in i den nuvarande gruppen. Så även om du stått längre i kö kan någon annan få förtur.

Är det vanligt med bråk mellan hundarna?

Det är sällsynt med bråk på hunddagis, men det händer. Därför ser de flesta till att matcha hundarna med varandra.

Tränas hundarna på dagis?

Nej, den uppgiften lämnas till dig som är ägare. Dock får hundarna en viss träning genom lek och umgänge med dom andra hundarna. Det är en fördel om hundarna kan grundläggande saker som sitt och hålla ögonkontakten när man ska ge dom mat.

Hundar som är rädda för andra hundar?

Hundar som är rädda för andra hundar kan gå på dagis, men då krävs det att det finns lugnare grupper.

Hundar som är aggressiva?

Det beror på helt enkelt varför den är aggressiv. Det är inte ovanligt att en hund uppvisar aggressivt beteende med ägaren men blir gosig och kelig på dagiset. Har din hund däremot svårt att vistas bland andra hundar så kommer ni med största sannolikhet få ett nej.

Är det möjligt med en deltidsplats?

Vissa hunddagis erbjuder deltidsplatser, ha dock i åtanke att en hund som kräver en heltidsplats kommer gå före.

Hur mycket leker man med hundarna?

När hundarna är inomhus blir det i princip ingen lek alls. Hundarna ska kunna koppla av inomhus, ta en tupplur eller bara det lugnt. Dessutom underlättar det för dig om hunden är lugn när du ska hämta den.

Vilka raser fungerar på hunddagis?

I stort sätt så tar passar alla raser, det viktigaste är att hunden fungerar i grupper och inte beter sig aggressivt. Det finns raser som är mindre lämpliga för hunddagis, vissa raser är framavlade för att fungera i grupp medans andra inte är det.

keyboard_arrow_up