Vanliga frågor

Här har vi svarat på några av dom vanligaste frågorna vi får angående vårt hunddagis. Har du en fråga som inte är besvarad kan du använda dig av vårt formulär nedan.

Hur lång är kötiden?

Kötiden varierar och vi kan aldrig med 100% säkerhet säga exakt hur lång tid du kommer att få vänta. Vi tar in hundar som vi anser passa in bäst med den nuvarande gruppen. När någon säger upp sig kontaktar vi ägaren som har hunden som skulle passa allra bäst.

Är det vanligt med bråk mellan hundarna?

Nej, vi gör allt vi kan för att undvika bråk mellan hundarna. Vårt mål är att dagiset ska vara fridfult och slagsmål ska inte förekomma. Det här är också anledningen till varför vi inte tar in vem som helst. Samspel mellan hundarna är ytterst viktigt för oss.

Tränar ni hundarna?

Nej, den uppgiften lämnar vi till dig som är ägare. Dock får hundarna en viss träning genom lek och umgänge med dom andra hundarna. Vi ser även till att hundarna kan grundläggande saker som sitt och hålla ögonkontakten när man ska ge dom mat.

Tar ni in hundar som är rädda för andra hundar?

Vi har haft hundar tidigare som vart rädda för sina jämlikar, då har vi sett till att placera dom i lugnare grupper och då fungerar det. Men det är inte alltid vi kan göra det, ibland finns det inte plats eller så anser vi att hunden är helt enkelt för rädd.

Vi ser till att din hund får lära känna alla i en lugn miljö, där hen har möjligheten till att gå undan och få stöd från oss.

Tar ni in hundar som är aggressiva?

Det beror på helt enkelt varför den är agressiv. Det är inte ovanligt att en hund uppvisar agressivt betéende med ägaren men blir gosig och kelig på dagiset. Har din hund däremot svårt att vistas bland andra hundar blir det ett nej. Vistelsen kommer då inte bli positiv, varken för din hund eller dom på dagiset.

Är det möjligt med en deltidsplats?

Det beror helt enkelt på hur många som står i kö hos oss. är det så att vi har flera lediga platser kan vi troligtvis ordna någonting. Märker vi att platserna börja ta slut måste vi tyvärr ge bort deltidsplatsen till någon som behöver den på heltid.

Hur mycket leker ni med hundarna?

När hundarna är inomhus leker vi i princip inte alls. Vi vill att hundarna ska kunna koppla av inomhus, ta en tupplur eller bara det lugnt. Dessutom underlättar det för dig om hunden är lugn när du ska hämta den.

När vi kommer till rastgården är det fritt fram att leka hur mycket man vill, vi sätter inga gränser, det är hundarna som gör det. 

Vilka raser tar ni in?

I stort sätt så tar vi in alla raser, det viktigaste är att hunden fungerar i grupper och inte beter sig aggressivt. Det finns raser som är mindre lämpliga för hunddagis, vissa raser är framavlade för att fungera i grupp medans andra inte är det. Vi kommer inte ta in en hund som inte trivs.

Ställ en fråga till oss