[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text”]

Hundtips: Sluta dra i kopplet

En hund som drar i kopplet är bland dom vanligaste problemen hos hundägare. Tyvärr kan det finnas flera orsaker till varför din bästa kompis drar så mycket i kopplet under era promenader. Vanligaste orsaken till varför en hund drar i kopplet är för den är inte tillräckligt stimulerad, med andra ord har den massvis av överskottsenergi och blir ivrig när ni går ut.

Lyckligtvis är det här är ett relativt enkelt problem att åtgärda, lösningen är att man låter sin hund börja använda sitt huvud lite oftare, den behöver lite utmaning. Den här aktiveringen kan ske i flera olika former, nedan är några exempel:

Det är med stor sannolikhet att din hund kommer sluta dra i kopplet om ni börjar träna på följande övningar. Det är dock viktigt att göra det dagligen och inte bara någon gång i bland, gör till en del av er träning.

Vill din hund fortfarande inte sluta dra i kopplet efter daglig aktivering kan det bero på att du tvingar din hund att gå fot under hela promenaden. Något många missar är att man inte ska tvinga hunden gå fot under längre perioder, utan endast kortare sträckor. Det är viktigt att man låter hunden gå runt fritt och nosa på olika saker under promenaden.

Går du alltid kopplad med hunden kan detta också vara en anledning till att den drar i kopplet. Vågar man inte släppa sin hund på gatan utan koppel rekommenderar vi att ni tar en promenad till närmsta hundpark. För vissa hundar räcker det inte med en promenad utan dom behöver verkligen få springa av sig, bokstavligt talat.

I några extrema fall kan det vara så att hunden inte lärt sig att gå propert i koppel, då måste man börja om från början. Vi vill varna för ”rycka-hårt-i-kopplet” metoden och även strypkoppel, båda kan resultera i muskelskador och problem med ryggen. Tänk dig själv om du skulle ha ett koppel runt halsen och någon skulle rycka i det.

Om det är så att ni alltid går samma sträcka kan du testa att ta en helt annan väg, gå nånstans där ni aldrig gått förut. En hund är väldigt duktig på att lära sig rutiner, går man samma rutt sen man var valp är det klart att den kommer dra i kopplet. Går ni på nya vägar kommer din hund bli mer uppmärksam på dig och troligtvis inte dra (eller dra mindre) i kopplet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

keyboard_arrow_up