[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text”]

Hundtips: Hundförsäkring

Är det verkligen värt med en försäkring för sin hund? Enligt oss är det bland det viktigaste du kan göra för din bästa kompis. Är olyckan framme och din hund behöver besöka en veterinär kan det bli väldigt dyrt om man inte har en hundförsäkring. Om du går i tankarna om att köpa hund, eller precis har skaffat dig en valp så är det starkt rekommenderat att titta vilka sjukdomar som är vanliga för hundrasen. Ska du skaffa hundförsäkring är det klokt att du vänder dig till ett bolag som täcker dessa sjukdomar.

Vill du vara helt hundra procent säker att din fyrbenta vän inte kommer till skada är det viktigt att du letar efter något som täcker alla tänkbara scenarion. Här är det viktigare att kolla på vad försäkringen ger istället för hur mycket den kostar. Den enklaste hundförsäkringen kallas för ”Veterinärvårdsförsäkring”, som namnet antyder täcker den kostnader för besök hos veterinären. Den täcker inte medicin eller rehab för din hund. Veterinärvårdsförsäkring ger heller ingen ersättning om din hund skulle gå bort. Är man uppfödare av hundar finns det speciella försäkringar som är riktade till så kallade ”professionella hundägare”. Här har du försäkringar för tikar och valpkullar.

Majoriteten av hundförsäkringar som du hittar i Sverige bra och seriösa, dock betyder det inte att alla lösningar kommer passa dig och din hund. Alla behöver inte livsförsäkra sin hund och vissa kanske vill att man ska få ersättning för hundpensionat med mera. Det viktigaste är att man är noga med att läsa igenom alla villkor och vad som ingår.

Ja, likt många andra djurförsäkringar så är även hundförsäkringen rätt dyr. Har man dessutom redan valt ett försäkringsbolag så kan det bli problematiskt om vill byta i framtiden. Så se därför till att vara 100% säker innan du väljer försäkringsbolag. Det går att hitta mer information om hundförsäkringar hos hund-försäkringar.se.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

keyboard_arrow_up