[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text”]

Hundtips: Fyra viktiga kommandon

Att kunna kommunicera med sin hund är bland det viktigaste när det kommer till träning. En hund som inte lyssnar på dig kan ställa dig med mycket problem, både för dig och för andra. Dessa fem kommandon går att lära sig utan att gå på några kurser, bara du har rätt attityd och inte ger upp!

Sitt

Troligtvis det vanligaste och lättaste kommandot man kan lära en hund, så det är bra att börja här. Såhär övar du på ”sitt”:

Upprepa dom här stegen några gånger per dagar tills din hund har bemästrat alla steg. Efter det kan du börja med att säga ”sitt” innan hunden ska äta, gå på promenad eller för situationer där du vill att den ska vara lugn och sansad.

Kom

Det här kommandot är otroligt viktigt att lära hunden då den kan spara dig och din hund från massa trubbel, t.ex. när hunden springer ut genom dörren eller rycker sig loss från kopplet.

När din hund kan komma till dig med kopplet på är det dags att ta av det. Kom ihåg att träna på kommandot där hunden inte kan springa iväg, t.ex. en hundgård eller där hemma.

Ligg

Det här är en dom svårare kommandona att lära din hund. Det beror mesta dels på att positionen innebär att hunden är underlägsen vilket kan göra den obekväm. För att underlätta detta ska du hålla en lugn och god ton med hunden under hela inlärningsprocessen. Det är viktigt att inte bli aggressiv eller hotfull.

Eftersom det här är en svårare övning är det viktigt att ni upprepar den varje dag. Om din hund försöker sätta sig upp eller hoppa mot godisen tar du bort handen och säger ”nej” med en bestämd ton. Glöm inte att du inte ska tvinga ner hunden i positionen utan det ska komma naturligt, tränar ni varje dag kommer hunden lära sig det förr eller senare.

Stanna

För att lära din hund att stanna kvar är det viktigt att den kan ”sitt” också.

Det här är ett stort test för hundens självkontroll, så ta din tid och bli inte omotiverad om det tar ett tag för din hund att lära sig.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

keyboard_arrow_up